Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа GT ?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Здравейте Алфа маниаци. Попаднах на темата тук, защото не бях проверявал цените на Алфа GT последните години, тъй като знам, че са над 10К. Но видях, че има и под 10 въпреки, че са малко бройки. Аз ще ми купувам кола живот и здраве пролетта на 2013 - тъкмо да посъбера пари. Интересувам се от мненията ви за бензионовите двигатели - 140, 165 (или 170 ги пишат някъде). Основното, което искам да питам е ако случа на читав екземпляр с чиста заплата от 1.3 - 1.4 К в лв., при положение че не ми е проблем да отделям по 300-400 лв на месец, като изключим горивото, възможно ли е да се поддържа нормално и без притеснения този автомобил?
    И още един въпрос - имат ли гореизброените от мен бензинови двигатели проблем като цяло и понася ли има газификация?

Благодаря ви предварително за отговорите.

Лека вечер.
    Last edited by sovani; d.m.y г., 21:01.

Comment

Колега, пишеш в тема за ГТ, пък питаш за ГТВ. Това са различни коли Уточни за коя по-точно се интересуваш.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Като гледам за кои двигатели пише сигурно става дума за ГТ. Колега, единственото Гт с бензинов двигател, което си заслужава е 3.2, но с тея парички едва ли ще ти е по джоба, затова най-добре се ориентирай към дизеловия 150 коня - перфектен мотор като динамика и икономичност, а и за него със сигурност ще ти стигнат парите, че и ще ти останат. Успех в търсенето и да се похвалиш.
        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Абе, sovani, пролетта на 2012 вече малко си я поизпуснал, да ти кажа... И тъй като предполагам, че все пак говориш за ГТ, щото петцифрена сума за GTV някакси не ми се връзва - където е 10К, там и 12К - на пазара в България в момента има избор на GT-та, за разлика от ситуацията преди около половин година. Не бих си и помислял да слагам газ на който и да е от тези двигатели, но изборът си е твой. В края на краищата багажникът на GT-то си е повече от приятно голям като за купе, тъй че поне от тази гледна точка няма да имаш притеснения... Колкото до основния ти въпрос - мисля, че сам си отговаряш - ако намериш читав автомобил, надали ще имаш проблеми с него; виж, в противен случай не знам.

Comment

Благодаря ви за бързите отговори. Поправих и модела и годината - Алфа GT и покупката ще е пролетта на 2013
            Ами аз не съм голям фен на високите скорости, така, че може би по-малките бензинови мотори ме устройват. Дизел съм карал и ми тракат - не ми харесват. Просто самата кола ми се струва доста нова и извънземна на визия и това ме кара да се замислям дали с подобната заплата ще мога да я поддържам спокойно.

PS: Поредполагам, че до пролетта на 2013 ще има още по-голям избор на GT-та. Алфа Ромео марката ми е на сърце от както се записах в италианската гимназия, но тогава цените бяха неимоверни. Сега са доста по-приемливи, а мечтата изглежда постижима.
            Last edited by sovani; d.m.y г., 21:07.

Comment

Факт е, че JTD-то си трака повече, отколкото други масови дизелови агрегати, но всичко опира до човека. Аз лично търсех дизел, затова съм влюбен в звука от двигателя на ГТ-то.

По въпроса с поддръжката помага фактът, че много от частите са идентични с тези на 147 или 156. Което кара някои хора да твърдят, че било едва ли не същата кола (виж мненията по-назад в темата), но това е съвсем друг въпрос. След покупката аз лично смених моментално всички консумативи (филтри, ремъци, ролки, масло, дори и акумулатор), след което и преден носач, макар че никоя от тези смени не беше наложителна - не бих казал, че разноските са по-високи в сравнение примерно с немски автомобил от същия период. Така че успех с търсенето на добър автомобил!

Comment

Вече близо година с ГТ-то, може би ми харесва малко повече, отколкото когато я взех
                Напоследък май се наиграх с окачването, но ... не е като да е неочаквано ...
                Може би детска болест са им свещите ... топло-студено ... няма няма и гърми по някоя ... тук-таме вадя беру, тук-таме бош ... аз слагам шампион ... значи и преди са сменяни ...
                Още има едно скърцане откъм багажника обаче, което не мога да го разгадая откъде е ... подозирам, че скоро ще се возя в багажника да го слушам ...
                Задната кора се нуждае от подплънки на още 2 места, щото не е преценено правилно къде точно жули.
                Друго което смених скоро бяха тампоните на изпускателната система, че беше увиснала.
                Общо взето за сега е това ... само от време на време ми изписква грешка за ASR и VDC, ама тепърва ще го мислим ...
                Преди 1 година идеите ми за колата бяха да я карам около година и да бартеросвам ... Но за момента не виждам никаква алтернатива ... поне още 1 година бих я карал.
                „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

И аз имам щурец в багажника, но май за всичко е виновна кората. Видях че на места се е протрил плата и и блести металното и оребряване, което в допир с пластмасата озвучава "прекрасно".
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщение
                    Вече близо година с ГТ-то, може би ми харесва малко повече, отколкото когато я взех
                    Напоследък май се наиграх с окачването, но ... не е като да е неочаквано ...
                    Може би детска болест са им свещите ... топло-студено ... няма няма и гърми по някоя ... тук-таме вадя беру, тук-таме бош ... аз слагам шампион ... значи и преди са сменяни ...
                    Още има едно скърцане откъм багажника обаче, което не мога да го разгадая откъде е ... подозирам, че скоро ще се возя в багажника да го слушам ...
                    Задната кора се нуждае от подплънки на още 2 места, щото не е преценено правилно къде точно жули.
                    Друго което смених скоро бяха тампоните на изпускателната система, че беше увиснала.
                    Общо взето за сега е това ... само от време на време ми изписква грешка за ASR и VDC, ама тепърва ще го мислим ...
                    Преди 1 година идеите ми за колата бяха да я карам около година и да бартеросвам ... Но за момента не виждам никаква алтернатива ... поне още 1 година бих я карал.
                    Ако АСР-а и ВДЦ-о ти светва докато палиш,почти 100% проблема е в акумулатора
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мнее, батко ... в движение ...
                      stelt ... дай да им слагаме нещо на тея кори, бре ... ако е оттам, ще се преродя ...
                      „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщение
                        Мнее, батко ... в движение ...
                        stelt ... дай да им слагаме нещо на тея кори, бре ... ако е оттам, ще се преродя ...
                        Ами начи колата ти е за сервиз............
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Ами начи колата ти е за сервиз............
                          Пак е акумулатора - на бас
                          AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

След малко преди да подкарам колата ще изхвърля кората, за да видя дали ще изчезнат щурците.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

Абе аз май съм го правил номера и не е от това

Comment

Да ъпна малко темата с един въпрос :
                                18ки Джанти на 8J ET35 дали ще влязат на ГТ-то ?

Comment

Working...
                                X